نویسندگان به دنبال بررسی سواد مالی بر تاثیر گذاری برارتباط بین سرمایه ی انسانی و سرمایه ی اجتماعی با دسترسی به تامین مالی کسب وکارهای خرد، کوچک و متوسط هستند.
طراحی /متدلوژی / رویکرد:
داده ها از 377 MSMEs بروئنی دارالسلام گرد اوری شده و تحلیل براساس تعدادی از روش های اماری انجام شد. ارتباط بین سرمایه ی انسانی، سرمایه ی اجتماعی سواد مالی و دسترسی به تامین مالی با استفاده از PLS-SEM تحلیل شدند.
یافته ها:
نتایج نشان میدهد که سرمایه انسانی بر دستر سی به منابع مالی تاثیر گذار بوده اما در مقایسه با مطالعات قبلی تاثیر منفی است . سواد مالی یک عنصر مهم در ارتباط بین سرمایه ی انسانی، سرمایه ی اجتماعی و دسترسی به منابع مالی است، اگرچه نقشی مهمی در ارتباط بین سرمایه ی اجتماعی و دسترسی به منابع مالی ایفا می کند. تحلیل بیشتر نشان میدهد که دانش مالی در ارتباط واسطه ای بین سرمایه ی اجتماعی با دسترسی به منابع مالی مهم است. مهارت های مالی تنها واسطه ای ارتباط بین سرمایه ی اجتماعی و دسترسی به منابع مالی است.
اصالت – ارزش:
در حد دانش نویسنده، این اولین بررسی است که سرمایه ی انسانی و سرمایه ی اجتماعی، سواد مالی و دسترسی به منابع مالی را در یک روش واحد با هم جمع می کند. نویسندگان همچنین بر اهمیت ارتقا سواد مالی MSMEs تاکید داشته به طوری که مشکل دسترسی به منابع مالی را می توان به ویژه در کشورهای درحال توسعه کمتر کرد.
مقدمه
دسترسی به منابع مالی کسب وکارهای خرد، کوچک و متوسط (MSMEs) در اطراف جهان توجه قابل ملاحظه ای را طی سالیان به خود جلب کرده است. سواد مالی به عنوان دلیل اصلی برای مشکلات MSMEs در زمان تلاش برای دسترسی به تامین مالی برای کسب وکارشان شناسایی شده است . به طورخاص ، صاحبان MSMEs فاقد دانش مالی ( اکودوگو و همکاران 21009 ،بک 2007 )و مهارت های مالی هستندکه برای کاربردهای تامین مالی و اعتبار ضروری اند. طبق دیدگاه مبتنی بر دانش (KBV) شرکت، دانش یک منبع اساسی برای شرکتها جهت کسب مزیت رقابتی است(گرانت 1996)، بنابراین سواد مالی یک منبع اساسی برای MSMEs برای ارتقا دسترسی شان به تامین مالی است.
تعدادی از مطالعات نشان داده است که اکتساب سرمایه ی انسانی و سرمایه ی اجتماعی باعث تقویت سواد مالی می شود (انشیکا وهمکاران 2021،فاتوکی 2015). نظریه ی سرمایه ی انسانی توسط بکر 1964چنین مطرح می کندکه افراد قادر به افزایش دانش و مهارت از طریق اموزش ، تجربه و تحصیلات هستند از اینرو سواد مالی را می توان از طریق اکتساب سرمایه ی انسانی افزایش داد. ارتباط بین سرمایه اجتماعی و سرمایه مالی توسط گرانوتر 1985 و نظریه ی سرمایه ی اجتماعی او تشریح شده که برتوانایی فعالان برای کسب مزایا مثل اطلاعات از ساختارهای اجتماعی شان ، شبکه ها و اتحادیه ها تاکید دارد (گرانوتر 1985). ، همچنین نظریه ی یادگیری اجتماعی باندورا1986 براین امر تاکید دارد که تشریح کننده ی تاثیر سرمایه اجتماعی بر توانایی های مالی از طریق تاثیر هم طراز است که در شبکه های اجتماعی موجود است.
دانلود مقاله تاثیر سرمایه ی انسانی و سرمایه ی اجتماعی